Ujít si ji nenechaly stovky lidí. Jak se jim zalíbila myšlenka, že ve stejnou chvíli začnou zpívat vybrané české koledy lidé v celé republice i krajané v zahraničí?

„Je to krásný nápad, který přesně vystihuje ten předvánoční čas. Je skvělé vědět, že se přidávají lidé v celé republice a my můžeme být také při tom. Je to krásná akce, která stmeluje lidi a takových by určitě mělo být víc," ohodnotila akci Milena Křivancová, jejíž dcera Zuzanka zpívá ve sboru Krákorky.

A byly to právě Krákorky se sbormistryní Martinou Rajtmajerovou, které vystoupily na pódiu a koledy odzpívaly na mikrofon. Přidaly i čtyři další vánoční písně ze svého repertoáru.

Jak se na Česko zpívá koledy těšily samotné zpěvačky ze sboru, to jsou se zeptali Lindy Štemberové a Dominiky Rusové. Zatímco Dominika chodí do sboru od začátku roku, Linda už zpívá s Krákorkami pět let „Těšíme se na vystoupení, ale máme trochu trému," svěřily se před začátkem dívky. Nervozita z nich ale spadla v okamžiku, kdy dívky vystoupily s ostatními na pódium a rozezněly se tóny první koledy…

Ilustrační foto.