Rozpočtovou změnu už odsouhlasili i zastupitelé města na svém posledním veřejném zasedání. Na pátou etapu výstavby kanalizace na hlavním tahu městem bylo v letošním roce vyčleněno zhruba milion třista tisíc korun. „K přesunutí této investiční akce nás přimělo navýšení celkových finančních nákladů na rekonstrukci kuchyně v základní škole, která nás nyní čeká. Jedná se totiž zhruba o stejnou finanční částku, se kterou jsme v rozpočtu počítali na další etapu zatrubnění a výstavbu chodníku v Plzeňské ulici,“ informoval o důvodu přesunutí investiční akce místostarosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Do odkanalizování ulice spojené s výstavbou chodníků a parkovacích míst investují představitelé Králova Dvora postupně už několik let.

„V loňském roce práce pokračovaly u budovy základní školy a několika okolních domů. Jejich součástí byla i výstavba parkoviště před školou. Letos měla výstavba navázat tam, kde loni skončila. Bohužel se v ní ale bude pokračovat až příští rok. Letos vyhovíme pouze žádosti vlastníků některých nemovitostí, kteří si stěžují, že mají poničené vjezdy mezi domy. Ty díry jim letos opravíme,“ vysvětlil Petr Vychodil.