„Máme na ně dobré odezvy, především se snížil nepořádek kolem kontejnerů,“ uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

A tak se Králův Dvůr možná stane v berounském regionu průkopníkem i dalšího typu kontejnerů, tentokrát polopodzemních. Starosta Králova Dvora pro ně má i vytipované místo. Tento nápad je ale zatím v plenkách.

Nyní se do podzemních kontejnerů pustila kladenská radnice. Její představitelé to obyvatelům slíbili ve svém volebním programu.

Takových kontejnerů by mělo být na území Kladna zbudováno celkem třicet, přičemž práce potrvají nejpozději do konce května 2018.

„Projekt pomůže především celkovému vzhledu veřejného prostranství a usnadní udržování pořádku v ulicích, což je jeden z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli pro podzemní kontejnery v těchto lokalitách,“ vysvětluje kladenský primátor Milan Volf.

Viktor Korček v Keni
Berounský rodák Viktor Korček: Vedle Afriky jsme zdravotnická velmoc
Protest proti Andreji Babišovi v době jeho svatby na Čapím hnízdě.
U Čapího hnízda protestovali z automobilů

V rozpočtu Kladna na výstavbu podzemních kontejnerových stání letos vyčleněno 27 milionů korun, přičemž celý projekt by měl vyjít zhruba ještě o dalších osm milionů dráž. Vedení města se ovšem podařilo na tento projekt získat dotaci, která pomůže s financováním.

Projekt pomůže především celkovému vzhledu veřejného prostranství a usnadní udržování pořádku v ulicích.

„To je jeden z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli pro podzemní kontejnery v těchto lokalitách,“ vysvětluje kladenský primátor Milan Volf.

V rozpočtu Kladna na výstavbu podzemních kontejnerových stání letos vyčleněno 27 milionů korun, přičemž celý projekt by měl vyjít zhruba ještě o dalších osm milionů dráž. Vedení města se ovšem podařilo na tento projekt získat dotaci, která pomůže s financováním.

Podzemní kontejnery by měly najít své uplatnění například v ulicích V. Rabase, Moskevské, Vodárenské, Americké, ale také na náměstí Jana Opletala, náměstí Svobody nebo u Havlíčkova a Poštovního náměstí.

Ilustrační deník
V sídlišti Nad Stadionem zaparkujete snáze
Ilustrační foto
FOTOGALERIE: Narodila se další krásná miminka

„Architekti vytipovali nejprve místa, kde je vhodné začít s budováním kontejnerů, protože není možné najednou udělat podzemní kontejnery po celém městě. Dále se řešili také technické věci týkající se obsluhy nebo například to, jak by měla vypadat nadzemní část. Podzemní kontejnery jsou skrze pozitivní věc, protože nahrazují něco, co je velmi nevzhledné, zapáchá a tak dále,“ dodal Ladislav Pavlík.

A s jakou se setkávají odezvou? Někteří lidé argumentují tím, že jsou příliš drahé a nejlevnější není ani jejich údržba a samotné vyprazdňování.