„Letos se nám podařilo získat dotaci ve výši půl milionu korun na rekonstrukci zchátralé zámecké brány u Plzeňské ulice. Celková částka na opravu je 740 tisíc korun," uvedl starosta Králova Dvora Petr Vychodil s tím, že by bylo potřeba v příštím roce opravit i druhou zámeckou bránu.

„Pro příští rok se pokusíme získat dotaci i na opravu druhé brány. Revitalizovaná zámecká zahrada by si to určitě zasloužila. Komplikací ale je, že pro příští rok nejsou vypsány žádné příhodné dotace, které by se daly na další etapu rekonstrukce zámku využít," upozornil Petr Vychodil. Vedení města proto zvažuje, co v nejbližších měsících v tomto směru podnikne.

„Jednáme nyní s Národním památkovým ústavem o možnostech zakonzervování dosud neopravené části zámku, protože nechceme do oprav zámku investovat peníze z rozpočtu města. Ty potřebujeme jinde," poznamenal starosta Králova Dvora.
Cílem představitelů města je opravovat místní zámek postupně a z dotačních peněz.

„Moc tomu nerozumím, ale proč město raději neopraví na zámku střechu," diví se Marie Letecká.
„Samozřejmě, že bychom raději opravili střechu nebo jinou část zámku, než bránu, ale dotační titul, který jsme získali, byl hraniční částkou 500 tisíc korun," uvedl starosta.

Oprava střechy dle požadavků NPÚ by spolykala několik miliónů. Město bude muset zachraňovat stávající trámy a dle památkářů je nemůže vyměnit, což rekonstrukci střechy prodražuje.