Přednáška přiblíží historii Tiby

Beroun – V Muzeu Českého krasu se ve středu 21. března uskuteční přednáška TIBA 02 Beroun. Přednáška Josefa Jiránka, který je dlouholetým pracovníkem a ředitelem textilního závodu, začne v 17 hodin. Textilní průmysl zaujímal po staletí významné postavení v českých zemích. Přednáška stručně nastíní historii národního podniku TIBA, největšího výrobce potištěných tkanin v Československu ve 2. polovině 20. století. Hlavně se však zaměří na jeho pobočný závod v Berouně.

Azylový dům soutěží o nejchutnější bábovku  

Lochovice – V Azylovém domě pro matky a otce s dětmi v Lochovicích se koná už 7. ročník soutěže o nejlepší domácí bábovku. Soutěž se uskuteční v pondělí 19. března od 14 do 17 hodin v přízemí keramické dílny azylového domu. Akce začne ve 14 hodin mší v kostele sv. Ondřeje v Lo-chovicích. V 15 hodin následuje posezení s ochut-návkou a vyhlášením nejlepší bábovky. Sladké výtvory upečené v bábovkových formách (podmínka soutěže) můžete nosit již od 8 hodin do Azylového domu v Lochovicích. V průběhu akce máte možnost ochutnat bábovky soutěžících nebo si vyměnit recepty.

Ilustrační foto.
Bude to klouzat, hodně klouzat, varují meteorologové

Farní charita pořádá benefiční koncert  

Beroun – Farní charita Beroun pořádá svůj 1. benefiční koncert pro Dobrou vůli. Koncert zahaju-je oslavy 25. výročí Charity Beroun působící v regionu v oblasti sociálních služeb. V úterý 27. března od 18.30 hodin si můžete na Plzeňce v Berouně vychutnat krásný a jedinečný hudební zážitek. Výtěžek ze vstupenek bude věnován Azylovému domu pro rodiny s dětmi v Lochovicích. Na koncertě zahraje orchestr Suzuki Music Columbus. To je patnáct hudebníků ve věku 11 až 17 let hrajících na housle a violoncello. Mladí interpreti hrají podle úžasné metody Dr. Shinichi Suzuki.

Na Koukolovce přivítáte jaro  

Králův Dvůr – TOM 2002 Kájíci Králův Dvůr se 17. března rozloučí s letošní zimou a přivítá jaro v bývalém lomu v Králově Dvoře. Pořádá už 23. ročník turistické akce Výšlapu na Koukolovu horu. Prezentace účastníků je průběžně od 10.00 hodin. Účastníci mohou přijet autobusem nebo vlakem do Králova Dvora – Popovic. Přístupové cesty po žluté turistické značce z Králova Dvora do Popovic, což je asi dva kilometry, po zelené turistické značce ze Zdic přes Slavíky dále po naučné stezce na Koukolovu horu je to čtyři kilometry a nebo po po lesní cestě z Křížatek. V cíli budou hrát Vodáci, děti čekají soutěže a pečení buřtů.

DVOJNÁSOBNOU radost mají manželé Petra a Daniel Marešovi, kterým se 10. března 2018 narodili dva kluci, Tobiáš a Matěj. Tobiášek přišel na svět s váhou 2,60 kg a Matýsek vážil 2,77 kg. Novopečení rodiče si chlapečky odvezli domů do Litně.
FOTOGALERIE: Vítáme děťátka narozená v měsíci březnu