Město lesopark zvelebuje už několik let a před pár dny dokončilo už třetí etapu jeho úprav.

„První etapa jeho revitalizace byla taková základní. V jejím rámci jsme nechali vyčistit cestičky v lesoparku. Při druhé etapě jsme odstranili na městské části lesoparku všechny náletové dřeviny. Třetí etapa, kterou jsme dokončili v srpnu, byla nejnáročnější. V lesoparku jsme vybudovali dětské hřiště, osvětlení a novou naučnou Tyršovu stezku. Děláme vše proto, abychom do lesoparku opět nalákali obyvatele našeho města, ale i jeho návštěvníky," upozornil starosta Zdic Antonín Sklenář.

Ani jednu ze tří etap revitalizace lesoparku Knihov město neplatilo z rozpočtu. „Snažíme se na ni vždy zajistit potřebné finanční prostředky formou dotace," upozornil Antonín Sklenář s tím, že poslední třetí etapa úprav v lesoparku si vyžádala náklady ve výši 1,9 milionu korun.

Město při posledních úpravách v lesoparku nechalo na některých místech nainstalovat i fotopasti. Ty mají zabránit vandalům v ničení osvětlení, dětského hřiště i laviček, kterých je u naučné stezky několik.

„Lesopark Knihov pamatuji ještě z dob mého mládí. Mám tři vnoučata a těším se, že sem budu s nimi chodit na nové hřiště. Proto jsem se sem také přišla podívat, aby viděla, jak to tady vypadá. A jsem mile překvapená, je to tady hezké," poznamenala Hana Černá. Otevření naučné stezky se zúčastnil i ministr školství Marcel Chládek.