„Bohužel je složitá doba a nepodařilo se nám získat dostatečné prostředky na pokrytí rozpočtu akce. Mrzí nás to, ale věříme, že se v příštím roce povede tradici obnovit," uvedl zakladatel festivalu, senátor Jiří Oberfalzer.

Do poslední chvíle prý váhal, zda festival letos zrušit či nikoli. „Snažili jsme se ze všech sil, protože vím, že se spousta lidí na Letorosty těšila, ale bohužel se to letos nepovedlo. Nemůžeme si dovolit pořádat akci na dluh. Věřím, že nás návštěvníci pochopí a zachovají nám přízeň, uděláme vše, aby se příští ročník uskutečnil," uvedl senátor Oberfalzer.

Festival Berounské Letorosty má za sebou již sedm úspěšných ročníků, během nichž se na břehu Berounky představily desítky známých interpretů a skupin. Zároveň se pořadatelům během uplynulých let podařilo získat více než 1,6 milionu korun, které putovaly ve prospěch různých charitativních organizací a projektů v regionu.

„Na charitu ale přesto dojde. I bez festivalu podpoří nadační fond Letorosty obecně prospěšné organizace z regionu Berounska, konkrétně Svaz tělesně postižených, sbory dobrovolných hasičů a jiná sdružení," ujišťuje senátor.