Zároveň se snaží, aby pastelkou nepřetáhly okraje namalovaných květů. Oči babiček se obrací k tabuli, které se téměř neliší od těch školních, a z proházených písmen se snaží vytvořit správné názvy stromů. Na vše mají spoustu času a společníky jsou jim například pečovatelky, které je programem provázejí.

Alzheimerova choroba
Tak prožívají své dny senioři v berounském Stacionáři sv. Anežky České. Stáří a nemoci jim snižují kvalitu života, ve stacionáři ale dostávají šanci zůstat ve svém přirozeném prostředí, například i s Alzheimerovou chorobou. Mohou sem docházet do denního či týdenního stacionáře, a to už jeden rok.

Čtvrteční oslavy připomněly první výročí otevření Stacionáře sv. Anežky České, který se nachází v berounské lokalitě Zavadilka. „Chtěli jsme se věnovat seniorům s poruchami paměti. Abychom mohli tento záměr uskutečnit, museli jsme najít vhodné prostory. Nakonec jsme našli tento skvělý dům," uvedla vedoucí centra služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením Veronika Masliková.

Po nápadu následovala velká rekonstrukce, do které vložili své síly nejen zástupci Farní charity Beroun, ale například také klienti azylového domu pro muže. První listopadový den loňského roku byl stacionář otevřený.

Azylový dům 
sv. Jakuba
Za poslední rok se zástupcům berounské farní charity podařilo například rozšířit služby zdravotní péče. Na to jak vypadá den v berounském stacionáři, se včera mohla přijít podívat celá veřejnost. K prvnímu výročí otevření se zde totiž konal den otevřených dveří, který navštívili zástupci města Beroun, Hořovic i dalších obcí regionu. Den otevřených dveří se konal i v Azylovém domě sv. Jakuba. Více informací přineseme v příštích vydáních Deníku.