Koncem loňského roku se mu podařilo prostřednictvím dotace opravit i zchátralou a zubem času poničenou zámeckou bránu u Plzeňské ulice.

„Na její rekonstrukci se nám podařilo získat dotaci z prostředků středočeského kraje. Brána, ze které mám nyní vážně velkou radost, se tak stala jedním z historických skvostů města. Je škoda, že už se jí nedá projít, díky necitlivě umístěné dálnici nádherným parkem až na zámecké nádvoří," poznamenal k této investiční akci starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Náklady na opravu zchátralé zámecké brány přesáhly částku 700 tisíc korun, z toho půl milionu zaplatil kraj z fondu kultury.
Kromě této zrekonstruované brány mají zámecké hradby ještě jednu bránu, a ta je také ve velmi zoufalém stavu.

„V letošním roce připravíme projekt a podáme žádost o dotaci na druhou zámeckou bránu a zeď, která je podél zámecké zahrady. Revitalizovaná zámecká zahrada by si to určitě zasloužila," uvedl starosta Petr Vychodil.

Městu ale stále chybějí peníze na celkovou rekonstrukci historické památky, kterou místní zámek je. Na opravu jeho celého areálu by Králův Dvůr potřeboval kolem 50 milionů korun.