Beroun – Ulicemi Berouna ve středu od tří hodin pobíhaly dvě zebry. Ty utekly z hostujícího cirkusu Berousek. Obě zvířata po nočním výletě skončila v pravém rameni Berounky u berounské pekárny.

Jedna skočila do vody tak nešťastně, že už se z ní ven nedostala a utopila se. Druhá utekla do budovy místní střední školy, kam si pro ni majitelé přijeli. Na odchytu zeber se podíleli berounští městští strážníci a profesionální hasiči.

„Zebra skočila přes jez a zachránila se. Ta druhá ale skočila více do leva a uvízla ve slepém rameni. Na to, aby se z něho dostala ven už neměla sílu a utopila se," uvedl jeden ze zachraňujících městských policistů s tím, že druhou zebru se jim podařilo zahnat do střední ekonomické školy, kde ji veterinář uspal. „ Stál jsem vedle ní a hladil jí. Byla milá. Nebyla větší než poník. Po uspání si ji odvezli majitelé," popsal odchyt živé zebry policista.

Mrtvou zebru přijeli vylovit z řeky berounští profesionální hasiči na člunu. Nejprve ji svázali zadní i přední nohy a pak ji vytáhli ven. Hasiči se snažili zebru vyprostit z vody delší dobu, měli s tím ale problém, protože v tomto náhonu u zimního stadionu je vysoký stav vody. Podle informací řešili i variantu, že upustí vodu. Na to ale nakonec nedošlo.

„Chudinka malá. Jak se tohle mohlo stát. Vím, že tu je cirkus. Děti mě přemlouvaly, abychom se na něj šly podívat. Tohle jim nemohu doma vyprávět," svěřila se Jitra Zelenková.

Monika Landová z Hudlic viděla v ranních hodinách zebry ještě obě živé.

„Kolem šesté ráno jsem jela do práce a v ulici u restaurace U Zelených jsem potkala na silnici dvě zebry. Byl to pro mě šok. Vyběhly směrem od hřbitova. Koukala jsem na ně a myslela si, že jsem se zbláznila. Že jsem zralá na Bohnice. Když jsem přijela do práce, hned jsem se šla podívat na stránky Berounského deníku, abych zjistila, co se děje," uvedla k nevšední události Monika Landová z Hudlic.

Údajně měli zebry z cirkusu pustit ochranáři zvířat. Tuto informaci se nám ale nepodařilo ověřit.