„Rekonstrukce mostu na Zavadilku je velmi důležitá, protože se jedná o jedinou zdejší spojnici mezi centrem s jižní částí města a okolních obcí,“ uvedl starosta Ivan Kůs. Proto také byla rekonstrukce mostu od začátku pozorně sledovaná kritickým okem občanů.


Opravu mostu provázela jak celková ale i částečná uzavírka. „Na začátku probíhala pouze částečná uzavírka s ohledem na zajištění dopravní obslužnosti. Po celou dobu byl také zachován průchod pro pěší. Dalším specifikem byla nutná koordinace prací se stavbou na železniční dráze,“ konstatovali zástupci dodavatelské společnosti, která rekonstrukci prováděla.

Cena města Berouna 2015
KRÁTCE: V Berouně předají ve čtvrtek Cenu města Marii Holečkové a Karlu Žákovi


Most, který je v majetku Středočeského kraje, prošel důkladnou opravou, která zahrnovala frézování vozovek, odstranění mostního příslušenství a říms, sanaci spádového betonu, nové mostní římsy, mostní vybavení, úpravu trakčního vedení pod mostem, položení nového povrchu i úprav chodníků. Nyní budou provedeny sanace spodní stavby mostu a dokončovací práce. Ty už ale podle slov zástupců dodavatele stavby provoz na mostu neovlivní.


„Obyvatelé, kteří využili možnosti a po dobu uzavírky nechávali své vozy na parkovišti P+R pod dálničním mostem, mohou nyní odevzdávat parkovací karty a bude jim vrácena záloha,“ vzkázal místostarosta Michal Mišina. Karty je možné odevzdat v pondělí v úředních hodinách v budově Policie ČR v Tyršově ulici.

Ilustrační foto.
Řidiči čekají na výměnu pneu i několik dní


Starosta Berouna Ivan Kůs prozradil, že most na Zavadilku bude mít od příštího roku jméno. Získá ho podle německého partnerského města Goslar. „Slavnostní přejmenování se uskuteční příští rok v rámci Dnů evropského dědictví za přítomnosti zástupců města Goslar,“ dodal Ivan Kůs.