Pro obyvatele Zavadilky a Jarova představitelé Berouna zajistili provizorní parkování na parkovišti P+R u autobusového nádraží, a to zdarma. „Parkovací karty si mohli zájemci vyzvednout až do konce května. Učinilo tak téměř sedmdesát lidí," uvedl místostarosta Berouna Michal Mišina.

Ilustrační foto
V Berouně už otevřou koupaliště na sídlišti


.Řidiči budou moci na tomto parkovišti parkovat i přes noc a domů se dostanou pěšky po provizorní lávce pro pěší. Zavadilka a Jarov totiž mají dohromady zhruba osm set obyvatel a většina z nich využívá hromadnou dopravu, zastávky budou umístěny před a za mostem. Lidé budou mít k dispozici navazující kyvadlovou autobusovou dopravu. Pro cestu v autobusu, který je doveze k mostu, a po přestupu do linky za mostem bude platit jeden lístek.


Rekonstrukce mostu přes železniční trať na Zavadilku je plánována už několik let. Jeho oprava se ale opakovaně odsouvala. Předešlé vedení kraje však nemělo vše dostatečně připravené. Mimo jiné se také bouřili obyvatelé okolních obcí jako Tetína nebo Koněprus. Nelíbila se jim doba, během které by tuto spojnici nemohli používat. Původně měla uzavírka mostu trvat rok.

Ilustrační foto.
Kvůli zákonu uzavře asi majitelka hospodu