Motoristé tak v určitých lokalitách policisty potkají. „Budou moci získat retroreflexní kšandy, aby se snížilo riziko, že je v silničním provozu někdo přehlédne. Ostatní řidiči budou získají retroreflexní vesty,“ uvedla Marcela Pučelíková.

Motocyklisté bývají ze strany ostatních řidičů v silničním provozu snadno přehlédnutelní. Takové nehody potom mají často fatální následky. „Cílem těchto dopravně preventivních akcí je co nejvíce snížit riziko přehlédnutí ať už chodce, řidiče v případě poruchy vozidla pohybujícího se ve vozovce nebo motorkáře,“ řekla policejní mluvčí.

Požár vily rodiny uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích.
Požár Krejčířovy vily policie prošetřuje jako trestný čin

Chodci i motorkáři by si tak podle policistů měli uvědomit, že jim tato výbava může zachránit život. „Někdy stačí pouhá maličkost v preventivní oblasti, která dokáže výrazně snížit riziko dopravní nehody. Rozdíl viditelnosti při použití retroreflexního prvku je skutečně značný,“ podotkla Marcela Pučelíková.

Dopravní preventivní akce zaměřené na kontroly motocyklistů a rozdávání retroreflexních kšand probíhaly se odehrávají od srpna do konce září.

Ilustrační foto
Chodec nepřežil střet s autem