III. Muzejní noc aneb Putování proti proudu času zažili návštěvníci Muzea Českého krasu v Berouně, které se proměnilo na dobové prostředí 18. a 19. století. Kromě zhlédnutí výstavy dobového oblečení si účastníci akce mohli vyzkoušet tehdejší činnosti, dětské hry a prohlédnout dravé ptáky, které jim představil zkušený sokolník. Zlatým hřebem celé akce byly módní přehlídky dobového oblečení, z nichž ta poslední představila dokonce i spodní prádlo.

„Všechny modely se mi moc líbily, ale co mě nejvíce překvapilo, byly svatební šaty, které měla i moje maminka,“ prozradila návštěvnice Vladimíra Macháčková z Berouna. Přehlídku moderoval Přemysl Landa, který je v tomto oboru zkušený moderátor. Dobové oblečení si však vyzkoušel úplně poprvé. „Některým názvům oblečení a materiálu jsem tedy moc nerozuměl, ale moc mě to bavilo. Přesto jsou podle mě současné módní přehlídky hezčí, je toho tam totiž více na koukání,“ smál se moderátor.

Výsledek módní přehlídky se zamlouval i její organizátorce Jiřině Jandové, která přiznala, že přípravy zabraly hodně času. „Všechny modely dobového oblečení jsou ze sbírek Muzea Českého krasu v Berouně a dívky i chlapci, kteří je předváděli, se toho zhostili na výbornou,“ řekla.