Protože bylo 5. prosince, neslo se celé dopoledne v duchu čertů, andělů a Mikuláše, který také do centra města zavítal.

Poprvé si během adventu mohli obyvatelé Berouna přijít do centra města zabruslit již minulý rok, kdy si město kluziště díky sponzorům zapůjčilo. Letos už má Beroun kluziště vlastní. Také bruslit na něm budete moci déle než v loňském roce, kdy i kvůli výši pronájmu bylo kluziště rozmontováno před začátkem vánočních svátků.

„Letos jsme se rozhodli nechat kluziště na Husově náměstí až do 4. ledna, kdy dětem končí vánoční prázdniny," uvedla starostka Berouna Šárka Endrlová.
Kluziště můžete využít zdarma, ale pozor na dobu, kdy budete chtít sportoviště využít. Ve všední dny je totiž kluziště od 10 do 15 hodin rezervováno pro školy.

Veřejnost může kluziště začít využívat zhruba po hodinové pauze na úpravu plochy, tedy od 16 do 20 hodin. O víkendu je kluziště otevřeno pro všechny již od 10 hodin.
U kluziště najdete i všechny potřebné služby. „K zapůjčení zde bude zdarma několik párů bruslí pro dospělé a nastavitelných párů bruslí pro děti. Své brusle si zde budete moci za 50 korun nabrousit," dodala Šárka Endrlová.

Kromě škol se na umělé ledové ploše představí postupně jak berounští krasobruslaři, ale i hokejistky Berounské lvice a hokejisté z HC Berounští medvědi.