Ve speciálním videu můžete vidět závěry umisťování stromu. 

Zdroj: Petra Lišková
Zdroj: Petra Lišková

Vánoční strom stejně jako v minulém roce ozdobí perníčky, které vytvořili učňové oboru truhlářství ze SOŠ a SOU Beroun – Hlinky.
Strom už od včerejšího dne stojí i na prostranství na Velkém sídlišti. Světelné ozdoby na lampách v centru Berouna i na hlavním tahu městem jsou již instalované několik dní. Přípravy na zahájení adventu v Berouně vrcholí.

Ten bude slavnostně zahájen již tuto neděli, a to nejdříve zjevením andělů v nadlidské velikosti. Adventní program na Husově náměstí pak bude trvat tři týdny a vy se můžete těšit na zajímavé program. Jeho součástí je i zpívání koled s Berounským deníkem, které se uskuteční ve středu 10. prosince od 18 hodin a představí se vám sbor Krákorky při ZUŠ Václava Talicha v Berouně.

Dominantní akcí adventního programu je ale první adventní neděle. Po již zmíněném originálním vánočním představení andělů na chůdách z Divadla Kvelb nazvaném Jak andělé zdobili a zlobili, bude pódium patřit komornímu souboru Musica Bohemica. Úderem 17. hodiny bude slavnostně rozsvícen vánoční strom.

„Ještě před slavnostním rozsvícením stromu a náměstí bude veřejnosti představena nová postava do berounského betléma. Půjde o figuru dudáka, která loni skončila na druhém místě v anketě berounských občanů. Představitelé města současně převezmou certifikát o registraci nové planetky nazvané podle města Berouna Berounurbi. Nově objevenou planetku české astronomky Lenky Kotkové zaregistrovala Mezinárodní astronomické unie," uvedla starostka Berouna Šárka Endrlová.

Beroun, který se chystá na oslavy 750 let od první písemné zmínky, se tak zařadil mezi zhruba sedm desítek českých a moravských obcí, které se mohou pochlubit vlastní planetkou.

Těšit se můžete i na tradiční vánoční trhy, které začnou již v sobotu 29. listopadu. To najdete v horní části náměstí. „Otevřeno zde bude osm stánků, které město pro tyto účely nově zakoupilo. Příchozím nabídnou vánoční dekorace a zboží, chybět nebude ani něco na zahřátí," dodala mluvčí radnice Pavla Nováčková.