Podle vyjádření starosty obce, by se na ni měly do konce roku připojit všechny nemovitosti v obci.

„Nemovitosti v naší obci by se na kanalizaci měly napojit co nejdříve. Obec musí ve zkušebním provozu čistírny odpadních vod, který končí v prosinci letošního roku, splnit předepsané nátoky na čistírnu. Protože oproti projektu budeme mít na čistírnu napojeno o dvacet nemovitostí více, tak bychom měli tyto nátoky bez problémů splnit," upozornil starosta Hudlic Pavel Hubený.

Výstavba kanalizace, kterou obec dokončila na sklonku loňského roku, byla jednou z nejdůležitější a zároveň i z nejdražších investičních akcí v obci. Vyžádala si celkové realizační náklady ve výši necelých 75 milionů korun, a to bez daně z přidané hodnoty.

„Původně jsme měli od státního fondu z roku 2013 rozhodnutí na částku přesahující 88 milionů korun.V rámci soutěže ve výběrovém řízení se ale tato částka snížila, a to na 65 milionů korun bez DPH," upozornil starosta Hudlic.

V žádosti o dotaci měla obec osmi procentní rezervu, kterou využila na nepředvídatelné věci. Neboli na vícepráce, které se při výstavbě kanalizace vyskytly.
„Jednou z nich bylo i založení čistírny odpadních vod. To nám zkomplikovalo celou stavbu nejen finančně, ale i časově," poznamenal Pavel Hubený.
Stejně jako v Novém Jáchymově i v Hudlicích lidé do kanalizace vypouštějí odpadní vody a kaly ze septiků.