Po dokončení této fáze stavebních prací, kterou mají v dikci VaK, má začít samotná oprava vozovky. „Část této ulice je relativně nová, ale střední úsek je třeba opravit. V loňském roce došlo k výstavbě chodníků po obou stranách ulice a letos přijde na řadu povrch silnice,“ uvedl místostarosta Berouna Dušan Tomčo.

Ilustrační foto
O žáky v Berouně nemají nouzi, ba právě naopak

Tato oprava však není jediná, která se má v letošním roce realizovat. V červnu, nebo červenci, má být zahájena oprava ulice Mládeže a k ní přilehlých chodníků. Ta bude rozdělena do dvou samostatných etap. Důvodem onoho rozdělení je připravovaná oprava archivu, respektive obava města, že by zmíněná rekonstrukce mohla nově položenou silnici zničit. První část oprav bude probíhat v části přilehlé ke Košťálkově ulici (rovnoběžně s Plzeňskou).

„V rámci rekonstrukce dojde ke zvýšení počtu parkovacích míst,“ řekl Tomčo, přičemž počet parkovacích míst se touto rekonstrukcí navýší na 50. Tím by měly odpadnout problémy s parkováním, které řidiči, v zoufalé snaze umístit své vozidlo, řeší například stáním na trávníku. Na tuto opravu má město vyhrazeno 6,5 milionu korun.

Opravy by se měly dočkat i chodníky v ulici Bratří Nejedlých, na sídlišti Hlinky a proběhnout by měla i výstavba v ulici Sadová. Tyto stavby město přijdou na zhruba 5,7 milionu korun.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Napětí mezi středočeskými politiky by se dalo krájet. Hlavně kvůli externistům
Pokračující práce na Základní škole Závodí v Berouně.
Beroun rozšiřuje školy. Přístavba 'dvojky' se otevře ještě letos