Na trati ale cestující čeká několik výluk, které prodlouží jízdní dobu. Samostatné oddělení silničního hospodářství Městského úřadu v Příbrami získalo proto od Integrované dopravy Středočeského kraje k této záležitosti následující informace: Jedná se o dlouhodobé výlukové opatření na železniční trati Praha Beroun (trať číslo 170).

Nový propojovací chodník v ulici Havlíčkova a Plzeňská bude hotový do začátku školního roku.
Nový chodník zvýší bezpečnost školáků a chodců

Důvodem je plánovaná rekonstrukce této vytížené trati kvůli velice špatnému stavu a úprava železniční stanice v Berouně. Rychlíky budou odkloněny na trať číslo 173 a 174 přes Rudnou u Prahy do Berouna. Tím dojde k prodloužení jízdní doby na tomto úseku o dvacet minut. Dříve jízdní čas trval asi 37 až 38 minut, nyní to tedy bude téměř hodina. Vlaky jsou ale směrem z Prahy uspíšeny, takže na trati Zdice Protivín (trať číslo 200), respektive z Berouna, již jedou v normálním čase. Rozdíl oproti letošním jízdním řádům bude tedy jen plus mínus jedna až dvě minuty. Tato výluková úprava je plánována na delší dobu, minimálně na jeden rok.

„Bedlivě tedy sledujte a studujte jízdní řády! Každá výluka nebo omezení v dopravě může být (a většinou bývá) pěkná divočina,“ vzkazuje v nadsázce tisková mluvčí příbramské radnice Pavlína Svobodová.

Ilustrační foto.
Rychlík usmrtil muže, mezi Prahou a Berounem nejezdí vlaky