V sobotu a v neděli se koná už jejich 21. ročník. „Letošní ročník Karlštejnského vinobraní svědčí o tradici a oblíbenosti této dvoudenní slavnosti nejen vína a kulinářských zážitků. Vstupem historickou branou do uzavřené části městyse se lidé přenesou do 14. století,“ uvedla za pořadatele Karlštejnské kulturní sdružení Helena Kolářová.

Bohatý dvoudenní program pobaví malé i velké diváky na hradě i v podhradí až do pozdních večerních hodin. vyvrcholením každého dne je zahájení a slavnostní historický průvod od vinic na hrad v čele s císařem římským a králem českým Karlem IV., jeho chotí Eliškou Pomořanskou a 300 členy doprovodu císařského dvora.

VE ČTVRTEK 21. září 2017 se stali poprvé rodiči Hana Nádvorníková a Ondra Bažant z Kralup nad Vltavou. V tento den se jim narodil syn a dostal jméno Tobiáš. Tobiášek Bažant vážil po porodu 3,16 kg a měřil 52 cm.
FOTOGALERIE: Zářijoví novorozenci se představují

Cestu k hradu lemují dobové stánky s ukázkami historických řemesel, návštěvníci ochutnají burčák a karlštejnská vína z vinic, které založil sám Karel IV.

V sobotu přijede císař s družinou na nádvoří hradu v 14.30 hodin a promluví zde k lidu. Císaře uvítají zástupci vinařů a poddaných.

Program se bude odehrávat po celém Karlštejně. Kdo bude chtít může absolvovat okružní plavbu po Berounce karlštejnským podhradím a nebo si zajít na muzikál Noc na Karlštejně, který poberounští ochotníci zahrají na pravém břehu řeky Berounky za mostem v sobotu v 21.15 hodin.

Ilustrační foto.
Beroun likviduje uvolněné kameny nad cyklostezkou