„Provedli jsme úpravy na rolbě a chladícím zařízení. Město Hořovice zakoupilo nové ventilátory na vzduchové kondenzátory a provedla se výměna solankových čerpadel. Do budoucna plánujeme rekonstruovat ledovou plochu včetně mantinelů,“ říká David Jícha, který hořovický zimák provozuje čtvrtou sezónu a hned na začátku pronájmu ho nechal zastřešit. Tím se jeho využití výrazně zvýšilo. Opadly problémy, které vznikaly při oteplení nebo dešti, kdy se ledová plocha nemohla využívat.

Obtížný proces

Vzhledem k tomu, že jde
o městské sportoviště, úpravy konzultuje se zástupci města. „Konkrétně s panem Vavřičkou, který má na starosti sportoviště v Hořovicích. Novým úpravám a rekonstrukcím je nakloněn, ale jsou v Hořovicích také jiná sportoviště, která potřebují investice a podporu města,“ myslí si David Jícha.

Ten se v minulém období zabýval i myšlenkou letního provozu stadionu. „Velmi o to usiluji,“ přiznává David Jícha a dodává, že úprava hořovického zimáku pro letní využití by vyšla na 750 tisíc korun. „Prioritou pro město Hořovice je výstavba sportovní haly, proto nemůžu očekávat podporu ze strany města. Pokusím se finanční prostředky získat například z dotací, ale je to velice obtížný proces,“ uzavírá David Jícha.