Naštěstí jen lehkými odřeninami skončila hrozivě vypadající dopravní nehoda, ke které došlo v úterý 18. prosince ráno v Plzeňské ulici v Berouně. Jedenadvacetiletého muže, který přecházel v půl sedmé vozovku mimo přechod pro chodce, srazil řidič osobního automobilu jedoucí směrem na Králův Dvůr. Ihned byl přivolán lékař i policie.

Mladík se motal uprostřed silnice

Bezvládné tělo ležící uprostřed silnice vyděsilo nejen řidiče, kterému se mladík připletl do cesty, ale i ostatní, kteří v tu chvíli kolem nehody projížděli, nebo procházeli. „Vběhl na silnici a motal se na ní. Pak se otočil a pravděpodobně se chtěl vrátit na chodník,“ ozývaly se první výpovědi z místa srážky. „Je mi z toho špatně,“ svěřil se řidič, kterému mladík vběhl před auto.

Dopravní nehoda se však nestala vinou nepozornosti řidiče, nýbrž kvůli podnapilému stavu chodce. „Chodec byl autem pouze zachycen. K vážným zraněním nedošlo. Mladý muž utrpěl odřeniny na boku a po ošetření záchrannou službou na místě dopravní nehody byl převezen k dalšímu vyšetření na chirurgickou ambulanci berounské nemocnice. Zranění muže si však nevyžádalo hospitalizaci,“ uvedla mluvčí Středočeské záchranné služby Tereza Janečková a dodala, že zasahující lékař měl u pacienta podezření na požití alkoholických nápojů.