Majitel domu údajně exekutory upozornil, že je na svůj pozemek nepustí a uvedl, že má doma legálně držené zbraně. Dále požadoval na místo asistenci policejních hlídek.

Na místo dorazili policisté z berounského okresu. Majitel celou záležitost ale přehodnotil a sdělil policistům, ať se nepřibližují, že má v domě zbraně a na svůj pozemek je také nepustí.

„Z těchto důvodů byli k zákroku s nebezpečným pachatelem vysláni kladenští policisté z oddělení hlídkové služby. Policisté oddělení hlídkové služby se po přijetí do obce Trubín, vzhledem k zákroku s údajně nebezpečným pachatelem, k danému zásahu vybavili balistickou výstrojí a výzbrojí," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová. Jak dodala, z taktických důvodů i své služební vozidlo ponechali zaparkované nedaleko od domu, kde se podezřelý muž nacházel. K určenému místu pokračovali dále pěšky.

Po rychlém přesunu k brance domu policisté zpozorovali muže, který vešel do prostoru na verandu domu a nebyl ozbrojen. V daném okamžiku bylo zjištěno, že se jedná o podezřelou osobu šedesátitříletého muže z Berounska. „Policejní hlídka se ihned s tímto mužem pokusila navázat slovní kontakt, což se úspěšně povedlo. Policisté podezřelého muže poklidným rozhovorem přiměli, aby sešel z verandy dolu k brance, kde se právě nacházeli. Po slovní dohodě muž přišel k této policejní hlídce a dobrovolně jim umožnil vstup na svůj pozemek," popsala zásah policistů Jana Šteinerová.

Policisté následně muže zadrželi a podezřelý jim poskytl informace o místě uložení svých legálně držených zbraní. Zasahující policisté ve spolupráci s kriminalistou služby kriminální policie a vyšetřování Beroun v domě nalezli dvě dlouhé a jednu krátkou střelnou zbraň.

Berounští kriminalisté všechny tři nalezené zbraně zajistili k provedení následných expertíz. 

„Policisté z oddělení hlídkové služby poté předali zadrženého muže berounským kolegům z místně příslušného oddělení, kteří ho převezli na policejní služebnu," dodala policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Vzhledem k tomu, že se kladenským policistům podařilo navázat v klidu slovní kontakt s nebezpečnou osobou a získat si její důvěru, nedošlo v průběhu tohoto zákroku k žádné újmě na zdraví a ani škodě na majetku.

Zásah v Trubíně vyvolal v malé obci pozdvižení. „Slyšela jsem o tom od sousedky. Mě by ale exekutor před Vánocemi taky naštval," vtipkovala jedna z obyvatelek Trubína.