Obchod s potravinami Ekostyl CZ, který sídlil v Berouně v ulici Na Náhonu několik let, je již týden uzavřen. Zdejší obyvatelé jsou zklamaní, protože si na potraviny ve svém bydlišti zvykli, a netuší, co bude s objektem dál. Hlavní obavou je, aby obchod s potravinami nebyl vyměněn za prodejnu s levným oblečením od vietnamských obchodníků.

„Zkrátka jsme se nedomluvili s vlastníkem objektu na podmínkách smlouvy. Na uzavření prodejny měl ale jistý vliv i supermarket Billa,“ řekl Jan Vokurka, syn jednatele společnosti Ekostyl CZ v Berouně, který se situaci odmítl dále komentovat.

Obyvatele panelových domů v ulicích Na Náhonu, Tovární a Tyršova uzavření prodejny překvapilo. Většina z nich sem totiž chodila pravidelně nakupovat. „Podle mě je to škoda, protože na obchod byli lidé zvyklí. Já jsem tam chodila nakupovat denně,“ sdělila oby〜vatelka Tyršovy ulice, která si nepřála být jmenovaná.

S jejím tvrzením souhlasí i manželé Gombárovi, kteří se sem před dvěma lety přistěhovali ze Slovenska. „Potraviny jsme měli pod nosem, takže jsme sem chodili nakupovat při cestě z práce. Doufáme, že zde bude prodejna s potravinami zachována už kvůli starším občanům, kteří si sem zvykli chodit. Rozhodně tady ale nechceme zase levné oblečení od Vietnamců,“ řekli.

A jaký je váš názor ?
Pište na reporter.berounsky@denik.cz.