Příroda poskytuje jedinečné možnosti k formování dětské osobnosti. Klub Jozífek je pro děti mladší tří let, které chtějí začít navštěvovat Lesní mateřskou školu Studánka v Berouně v doprovodu dospělého. Děti tak v bezpečí svých maminek, tatínků, nebo babiček a tet, navazují sociální vazby, zkoumají a učí se respektovat pravidla kolektivní práce a hledají své místo. Klub Dubínek je určen dětem od 2,5 let, takzvaná školka na zkoušku.

Během jarních a letních měsíců pořádají několik společných akcí, na kterých jsou všichni příznivci velmi vítáni. O letních prázdninách pořádají příměstské tábory pro děti. Jejich témata jsou: Vědci v přírodě -  expedice do světa zázraků přírody, Les a forrest - lesní angličtina smysly, Jak se zdraví slunce jóga v přírodě, Kolem světa se zvířátky, Umění v přírodě - barvy a zvuky přírody, Vlčí stezka - velké lesní dobrodružství.

Fungujeme také jako lesní družina v okolí zázemí Lesní mateřské školy Studánka. Nabízí tak i dětem z klasických kamenných či soukromých škol možnost užít si odpoledne v přírodě, v pohybu a v malé skupině přátel je provází nadšený průvodce Pavel.

Zdroj: Sandra Černá koordinátorka LMŠ

Za týden si představíme děti z Mateřské školy Marina v králodvorském Levíně. V tištěném vydání Berounského deníku však již ve středu 20. března 2019!

Mateřská škola v Žebráku: třída čtyřletých "Sovičky" - ředitelka Alena Šínová a učitelka Naděžda Procházková.
Necelá stovka dětí ve školce Žebráku je rozdělena podle věku do čtyř tříd
S pomocí dotace město nechalo u školky vybudovat moderní hřiště.
Mateřská škola získá nové třídy i bezbariérový výtah