Jak jsme na Městském úřadu v Berouně zjistili, rekonstrukce mostu na Zavadilku se uskuteční, ale s největší pravděpodobností až 
v příštím roce.

„V současné době je sice zpracována projektová dokumentace, ale o stavební povolení investor stavby, tedy Správa a údržba silnic Středočeského kraje, ještě nepožádal. Jen vydání samotného povolení formou veřejné vyhlášky trvá dva měsíce a teprve potom je možné vypsat výběrové řízení na dodavatele 
a začít stavbu. Vzhledem k blížící se zimnímu období nepředpokládám, že by práce začaly ještě letos," říká vedoucí odboru dopravy Miroslav Jerling.

Objízdné trasy a lhůty uzavírky se také začnou řešit až po vydání stavebního povolení. „Pěší se rozhodně nemusí ničeho obávat – po celou dobu rekonstrukce pro ně most zůstane otevřen," dodal Miroslav Jerling. O přesném termínu plánované opravy a uzavírkách pro motoristy město slíbilo včas občany informovat.

Most je majetkem Středočeského kraje a vedení města doufá, že se s rekonstrukcí nebude příliš otálet. „Neradi bychom totiž dopadli tak ,jako v Loděnici, kde musel být most kvůli havarijnímu stavu uzavřen," uvedla starostka Šárka Endrlová.