ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Kromě toho se do projektu zapojila také společnost Vodovody a kanalizace (VAK) Beroun. A proč se do projektu zapojila právě společnost zajišťující dopravy pitné vody na Berounsku a také v dalších částech kraje? Důvod je prostý. I společnost se snaží sehnat ochranné prostředky pro své zaměstnance.

„Sami složitě sháníme ochranné pomůcky zejména pro zaměstnance pracující s odpadní vodou. Když jsme se dozvěděli o tomto projektu, hned jsme se na ně obrátili,“ řekl Jiří Paul, ředitel společnosti, a dodal: „Okamžitě jsme se dohodli na zakoupení dvaceti kilogramů materiálu a tří tiskáren, které jsme do projektu zapůjčili.“

O velikonoční svátky tak společnost získala první várku ochranných pomůcek vyrobených v Králově Dvoře.

Veřejná doprava, ilustrační foto
Autobusy by už zase mohly začít otevírat přední dveře

I když vláda začala postupně uvolňovat některá svá opatření v boji proti šíření nového typu koronaviru, poptávka po maskách stále převyšuje možnosti zdejší výroby, navíc veškerý materiál je nakupován z vlastních zdrojů. Výrobci uvítají jakoukoliv pomoc, ovšem v tuto chvíli je nejžádanější příspěvek. Ten můžete, pokud chcete pomoci s výrobou ochranných masek, na speciální účet 911121102/5500.

Více se můžete dozvědět na stránkách VAK Beroun nebo 3dtiskemprotiviru.cz.

Volby, urna - ilustrační foto
Zeman vyhlásil termín voleb do Senátu a zastupitelstev krajů. Budou v říjnu