Měsíc červenec je již řadu let v obci Lochovice spjatý 
s během do vrchu. Je tomu tak i letos, kdy se na start tradičního závodu postavili dospělí i děti. Co vše je před závodem třeba zajistit, aby jeho účastnicí nezabloudili v brdských lesích? I na tuto otázku může ředitel závodu Miroslav Biško odpovědět v on-line rozhovoru, který se uskuteční v pondělí 25. července od 10 hodin.

Odpovědi čtěte ZDE

Zajímavosti zavodu:

Více neý dvě stovky závodníků. To je letošní účast lochovického závodu do vrchu, který se konal už počtrnácté. „Celkový počet účastníků předčil všechna očekávání. Zatímco 166 závodníků hlavní kategorie zdolávalo první kilometr na vrchol Plešivce, na start dětských a žákovských kategorií se postupně postavilo 53 dětí," prohlásil nadšený ředitel závodu Miroslav Biško.

Start letošního Českého poháru v běhu do vrchu, kerý se konal 10. července, byl opět u říčky Litavka. Zatímco závodníci z hlavní kategorie překonávali trasu dlouhou 5,6 kilometru, přičemž překonali výškový rozdíl více jak 350 metrů, děti si poměřily síly na trase podél zmíněné Litavky.

Závodu se účastnili špičkoví sportovci i ti, kteří si chtěli zaběhat jen tak pro radost. Patřila mezi ně například i Kateřina Smolová z Jinců: „Nepoběžím na umístění, prostě si jdu zaběhat." Kateřina prožívala poslední okamžiky s Ivanou Práškovou z Českých Budějovic a dalšími v sále obecního úřadu, kde se nacházelo zázemí pro běžce i pořadatele. Nakonec se zde uskutečnilo i vyhlášení výsledků.

Pořadatelem akce je Athletic Veteran Club ČR 1982 za podpory obcí Lochovice a Lhotky.

Kdo doběhl první?

Na vrch Plešivec v Brdech ( 654 m.n.m.)  doběhli první za:

* muže – Petr Pechek, mistr ČR v maratónu, KERTEAM, 
čas 23:47
* ženy – Lenka Šibravá, KERTEAM, čas 30:39,
* juniorky -  Martina Šuková, TJ Sokol Kolín, čas 31:57,
* juniory – Martin Semerád,  AC Slovan Liberec, čas 26:35.