Žebrácké náměstí dostupné

V současné době je uzavřená silnice od centra Žebráku ve směru na Zdice. Původně se však řidiči nedostali ani na náměstí, silnice byla uzavřená už od odbočky na obec Točník. „Je to vstřícný krok stavbařů. Část opravované komunikace zprůjezdnili hlavně kvůli místním. Je na řidičích, jestli chtějí na tak nerovný povrch se svými vozy opravdu vjet,“ konstatoval zástupce technického a dopravního odboru Městského úřadu Hořovice. Objízdná trasa Žebráku ve směru na Beroun měří 6 kilometrů.

Krátké zdržení kolem bazénu

Naopak silnice v Hořovické ulici Klostermannova se opravuje za provozu. Dopravu zde řídí za pomocí vysílaček pracovníci Skansky. Řidiči tak kolem městského bazénu projedou, v některých případech musí počítat s krátkým zdržením. „Řidiči by místem měli projíždět s velkou opatrností. Zabrání tím poškození již započatých úprav, případně i svých vozidel,“ upozornil zástupce technického a dopravního odboru.

Neúnosný stav ulice Klostermannova

Stav komunikace v Klostermannově ulici v Hořovicích byl již neúnosný. Poškození vozovky a jejích okrajů způsobil velký počet nákladních vozidel, která ulicí projížděla na nedalekou skládku. Odvážela sem stavební odpad, který vznikal při rekonstrukci železnice. Oprava silnice je součástí této akce.

Nákladní vozy budou na skládku jezdit ještě až do konce letošního srpna. Nebude se však jednat o tak vysokou frekvenci, jako tomu bylo v minulých letech.