I když prvotní informace Krajské správy a údržby silnic se směrem k městu Berounu prý zmiňovaly krátkou uzavírku mostu, nyní se prý mluví o jednom roce.

Často diskutovaná plánovaná rekonstrukce mostu na Zavadilku by měla začít v příštím roce. Podle informací z Krajské správy a údržby silnic je nyní realizace projektu v takovém stadiu, že v únoru příštího roku by se mohlo začít se samotnými stavebními pracemi.

„Samozřejmě bude záležet na povětrnostních podmínkách. Také ještě nemáme uděleno stavební povolení,“ říká mostní technik z Krajské správy a údržby silnic Miroslav Knopp.

Pokud vše půjde, jak má, v únoru se začne na opravě mostu pracovat. „Předmětem rekonstrukce je odstranění konstrukční vrstvy až na izolaci včetně chodníku. Jeden chodník bude zrušen, druhý bude naopak rozšířen na dva metry,“ dodává Miroslav Knopp. Uzavírka mostu, která je pro provedení stavebních prací nezbytná, by měla trvat zhruba jeden rok.

„Ačkoli v té době bude most úplně uzavřen pro všechny druhy provozu, pro pěší a cyklisty bude v blízkosti opravovaného mostu vybudována provizorní lávka. Motoristé budou muset úsek objíždět přes Bítov a Králův Dvůr.

Jiné řešení objízdné trasy bohužel není možné,“ uvedla starostka Berouna Šárka Endrlová.

Rekonstrukce mostu je nutná. Obyvatelé Berouna se navíc obávají, aby nedopadli podobně jako v Loděnici, kde byl nakonec most náhle uzavřen kvůli havarijnímu stavu.