Stejně tak se po dokončení oprav obnoví druhý přístup pro složky integrovaného záchranného systému, které v případě nutnosti budou moct do osady zajíždět směrem od Hostimi.

„Most byl v havarijním stavu a nebyl způsobilý pro provoz vozidel. Nebyla tak možná dopravní obsluha osady, což je důležité zejména v případě nějaké živelné pohromy, například kdyby při povodni byla zatopena cesta Po stopách českých králů. Největším přínosem tak určitě bude bezpečnost, a to jak pro pěší a cyklisty, kteří tudy denně chodí a jezdí, tak pro místní obyvatele,“ upřesnila Jitka Soukupová, mluvčí města Beroun, na jehož katastrálním území se most nachází.

Jorgen Kjorven, pedagog a ředitel norské přírodní školky Småtjern Naturbarnehage, a Sandra Černá, zakladatelka lesní školky Studánka u obce Trubská.
Norský pedagog v lesní školce: Inovativní výchova dětí závisí na vzájemné dohodě

Rekonstrukce zahrnuje kompletní opravu mostu, který dostane nové pilíře, nosnou konstrukci i mostovku. Práce začaly na konci minulého měsíce a po novém mostě by se se mohlo začít chodit a jezdit ještě před koncem letošního roku. V tuto chvíli se místem nedá projít.

Investice se vyšplhaly na 5,8 milionu korun. Barevné provedení se přizpůsobí požadavkům Správy Chráněné krajinné oblasti Český kras, protože se stavba nachází na jeho území. Zachová se šedé zbarvení betonu, zábradlí na stranách bude zelené.