S výstavbou parkoviště se začalo v květnu a vedení města původně počítalo s jeho zprovozněním začátkem letních prázdnin. Nastaly ale komplikace s majiteli sousedních pozemků, dokončení se tak protáhne. „Parkoviště by mělo být hotové a zprovozněné do konce srpna," sdělil Berounskému deníku starosta Hořovic Jiří Peřina.

Berounské hradby propojily centrum města
OBRAZEM: Berounské hradby propojily centrum města

„Považujeme jej za záchytné, nicméně, zda bude bezplatné rozhodne až městská rada. Zatím bych ale nerad předjímal. Parkovné nemáme tak vysoké, myslím, že pokud by se jednalo o naši obvyklou sazbu, řidiči by ji rádi zaplatili," dodal hořovický starosta.


Parkoviště bude mít kapacitu 21 míst a Hořovice jeho výstavbu financují z peněz, které vybrali za parkování ve městě. Jen díky parkovacímu systému město získalo více než milion korun.

Letošní ročník Velké bitvy v Nižboru, který se konal v sobotu na prostranství Panské louky u řeky Berounky, přinesl přenesl návštěvníky nejen do středověku, ale i do období druhé světové války.
OBRAZEM: U Berounky se strhla velká a netradiční bitva


„To, co jsme od řidičů vybrali na parkovém ze zón a z přistavených automatů, teď řidičům výstavbou vracíme," upřesnil Jiří Peřina. Další parkoviště pro čtyřicet aut je součástí projektu, který počítá s rozsáhlou rekonstrukcí opuštěného průmyslového objektu bývalé továrny U Štěpánků. Tam mají být rovněž vybudovány kancelářské místnosti a byty o velikosti do 40 metrů čtverečních. Současně vzniká tolik potřebné a očekávané parkoviště u hořovické nemocnice.

Také čtěte:

Vizualizace nového parkoviště u hořovické nemocnice s kapacitou 208 míst.
U nemocnice v Hořovicích začala výstavba nového parkoviště
Parkoviště. Ilustrační foto.
V Hořovicích přibudou nová parkoviště