Z posledního měření, které se uskutečnilo ve středu 20. března, bylo odhaleno hned 19 hříšníků. Překročení rychlosti o více jak 20 km/h zaznamenali strážníci u dvou motoristů. Ti krom pokuty museli obětovat i tři trestné body.

„Řidičům, kteří nedodržují stanovenou rychlost chceme dát jasně najevo, že je třeba rychlost dodržovat a dávali si na to pozor,“ uvedl místostarosta Berouna Dušan Tomčo.

„Je to samozřejmě běh na dlouhou trať souvisící s edukací obyvatelstva, na kterou ale nejsme sami. Existují celostátní akce, například od BESIPU, i akce konané na školách i v médiích. Z dlouhodobého hlediska se sice situace zlepšuje, ale přesto nás některé úseky trápí,“ doplnil Tomčo.

K úsekům na běžných komunikacích by se měla přidat měření i na Husově náměstí. Tam nejsou žádnou výjimkou vyložení hazardéři, kteří vysokou rychlostí objíždějí náměstí a dle slov místostarosty gumují vozovku, čímž přirozeně ničí městský majetek.

Dále město uvažuje nad měřením na ulici vedoucí z Jarova na Zavadilku. Tento úsek je vzhledem k tomu, že je poměrně svažitý a nacházejí se na něm přechody pro chodce, poměrně rizikový.

Největší nepovolená party v regionu se konala před dvěma lety v Osečku u Poděbrad.
Nová vyhláška má ztížit konání technoparty
Ilustrační foto.
Spokojeně doma spali, zatímco zloděj kradl