Důvodem je napojování nových přípojek k vodovodnímu řadu. Po dokončení této fáze stavebních prací, kterou mají v dikci VaK, má začít samotná oprava vozovky. „Část této ulice je relativně nová, ale střední úsek je třeba opravit. V loňském roce došlo k výstavbě chodníků po obou stranách ulice a letos přijde na řadu povrch silnice,“ uvedl místostarosta Berouna Dušan Tomčo.

Dotyčná oprava vodovodu bude trvat do pátku 17. května. Až pak přijde na řadu rekonstrukce povrchu vozovky, která by však neměla trvat nikterak dlouho. Finančně pak oprava ulice zatíží městský rozpočet částkou cirka 4,5 milionu korun.

Tato oprava však není jediná, která se má v letošním roce realizovat. V červnu, nebo červenci letošního roku, má být zahájena oprava ulice Mládeže a přilehlých chodníků. Rozdělena bude do dvou samostatných etap. Důvodem onoho rozdělení je připravovaná oprava archivu, respektive obava města, že by zmíněná rekonstrukce mohla nově položenou silnici zničit. První část oprav bude probíhat v části přilehlé ke Košťálkově ulici (rovnoběžně s Plzeňskou).

Přístavba pavilonu 2. ZŠ Preislerova v Berouně.
Přístavby berounských základních škol probíhají podle plánu

„V rámci rekonstrukce dojde ke zvýšení počtu parkovacích míst,“ řekl Tomčo, přičemž počet parkovacích míst se touto rekonstrukcí navýší na 50. Tím by měly odpadnout problémy s parkováním, které řidiči v zoufalé snaze umístit své vozidlo řeší například stáním na travnatých plochách. V případě této rekonstrukce město počítá s částkou zhruba 6,5 milionu korun.

Oprav by se měly dočkat i chodníky v ulici Bratří Nejedlých, na sídlišti Hlinky. Dále by měla proběhnout výstavba nových v ulici Sadová; zde dochází k poměrně nebezpečným situacím, kdy chodci, kteří na přechodu ulice Za Městkou horou chtějí pokračovat do Sadové, musejí přímo po frekventované vozovce. Na tuto rekonstrukci a výstavbu je v městské kase připraveno 5,7 milionu korun.

Setkání u příležitosti Dne Země na Husově náměstí v Berouně.
Berounské náměstí zaplnilo 600 dětí. Malovaly vlajku pro Den Země
Knihovna Beroun - oddělení pro dospělé.
Rekonstrukce knihovny začne nejspíš v červnu