Děti jsou z projektu nadšené a mnoho z nich fandí i našim hokejistům. V dnešním semifinále se střetnou s Ruskem. S týmem, který je ve velmi dobré formě. Pro české hokejisty to bude těžký souboj.

„Koukal jsem na zápas Rusko – Norsko. Čeští hokejisté na olympijských hrách v Pchjongčchangu vyhráli všechny své zápasy. I když bitvu s Kanadou a tu středeční s USA rozhodly až samostatné nájezdy.

Rusko je tvrdý soupeř. Řekl bych, že jsou velmi dobří,“ poznamenal Vladislav Krabec s tím, že českému týmu bude fandit dvojnásobně. „ Trenér našeho týmu Josef Jandač je můj bývalý žák. Kdysi jsem ho učil na Základní škole v Loděnici. Měl jsem ho v sedmé a osmé třídě,“ upozornil Vladislav Krabec.

Žáci i učitelé ze Základní školy Počaply v Králově Dvoře se tento týden oblékají do barev olympijských kruhů.Zdroj: Vladislav KrabecŽáci i učitelé ze Základní školy Počaply v Králově Dvoře se tento týden oblékají do barev olympijských kruhů.Autor: Vladislav Krabec

Ještě o Vánocích nevěřili Miroslav Porsch s Martinem Růžičkou, že se na olympiádu podívá. Teď hraje o medaili!
Porsch vyslal sestru za synem, Růžičkovi fandil doma

Josef Jandáč se narodil v roce 1968 v Berouně. Od malička však vyrůstal v obci Chrustenice u Berouna, kde také poprvé obul brusle.¨Ještě mu nebylo osm let a už honil puk na zimním stadionu v Berouně, kde se zařadil do přípravky tamního týmu. Ve čtrnácti letech si jej z Berouna vytáhlo do svého dorosteneckého týmu prvoligové Kladno.

Berounský region se může pochlubit ale i dalšími úspěšnými hokejisty. Z těch, co hrají na zimní olympiádě, to je útočník českého týmu Martin Růžička. V Berouně se narodil v roce 1985. Dalším vynikajícím hokejistou, který vyrůstal v Berouně a hrál v české reprezentaci je, Jiří Fišer. Ten si zahrál na MS v roce 2005.

Ilustrační foto
Kvůli hokeji se hospody otevřou už brzy ráno