Epidemiologická situace se v Berouně, stejně jako v dalších částech České republiky neustále zhoršuje. V rámci Středočeského kraje je Berounsko nejvíce postiženým regionem nemocí Covid-19. Počet nakažených tu za posledních čtyřiadvacet hodin vzrostl o čtrnáct případů.

Celkem je tak na Berounsku nyní nakaženo 189 lidí. Na 100 tisíc obyvatel připadá 200,58 nemocných. To je nejvíce v rámci kraje, následuje Příbramsko (164,67 nakažených na 100 tisíc obyvatel) a Kladensko (160,95 nemocných na sto tisíc obyvatel).

Cestující s rouškami v čekárně.
ON-LINE: Hospitalizovaných s covidem přibylo. Intenzivní péči potřebuje 51 lidí

Například kvůli šíření nákazy Městský úřad Beroun žádá, aby na všechna pracoviště úřadu vstupovali výhradně s použitím ochranných prostředků zakrývající ústa a nos. Stejně tak by měli lidé využívat dezinfekční prostředky při vstupu do budovy a dodržovat dvoumetrové rozestupy.

„Osobní styk na úřadu omezte na nezbytné minimum. Pokud je to možné, využívejte elektronickou formu komunikace nebo telefon. Městský úřad preferuje přijímání dokumentů v elektronické podobě. Pokud chcete odevzdat dokument osobně v listinné podobě, využívejte podatelnu,“ napsala Jitka Soukupová, mluvčí berounské radnice na webu města.