Nevázané veselí a bujaré popíjení alkoholických nápojů pro ně mělo nepříjemný závěr. Při odjezdu z festivalu je zastavila policejní hlídka a dala jim dýchnout.

„Policisté zaměřili svoji pozornost na odjíždějící řidiče a jejich následné kontroly. Alarmující je skutečnost, že téměř u třech desítek osob byla dechová zkouška na alkohol pozitivní. Řidiči jako by si ani neuvědomovali, jak nebezpečná je jízda pod vlivem jakýchkoliv návykových látek a jak tragické bývají následky těchto nehod," uvedla k zadržení opilých řidičů mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

V pátek se hudební produkce zúčastnilo přibližně čtyři tisíce lidí a v sobotu zhruba šestnáct tisíc. Takže celkem kolem dvaceti tisíc lidí. Policisté po celou dobu konání akce monitorovali dění nejen samotného festivalu, ale rovněž přilehlého okolí.

„Letní festival Hrady, který proběhl ve dnech 15. a 16. července, se ale jinak obešel bez narušení veřejného pořádku. Policisté, kteří byli v pohotovosti a v případě narušení veřejného pořádku byli připraveni zasáhnout, nemuseli řešit žádné výtržnosti," uvedla k velké hudební akci mluvčí berounské policie.

Dopravní situace v době ukončení festivalu se rovněž obešla bez vážnějších komplikací. Plynulý provoz na odjezdových komunikacích byl obnoven zhruba po 45 minutách.

„Odjezd byl hodně náročný na psychiku, ale dali jsme to. Festival byl skvělý, ale už se těším, až se pořádně vyspím," svěřila se