Hlídky dopravní policie si v uplynulých dnech opět posvítily na řidiče. Poslední dopravně bezpečnostní akce se uskutečnila v pondělí a o Filipojakubské noci. „Při dopravně bezpečnostní akci Y jsme se zaměřili na alkohol. Ten byl zjištěn u dvou zkontrolovaných řidičů. Alkohol popíjeli také řidiči při čtyřech dopravních nehodách,“ informovala zástupkyně vedoucí dopravního inspektorátu berounského policejního ředitelství Soňa Pfeiferová.

V úterý časně ráno například havarovali u Praskoles a Hudlic pod vlivem alkoholu dva mladí řidiči. Mezi Hudlicemi a Svatou nezvládl řízení kvůli nepřiměřené rychlosti dvacetiletý řidič Škody 120 a vjel do protisměru. Následně sjel do příkopu a narazil do stromu. Přestože byl zraněn, z místa havárie odešel. Na výzvu policistů se na místo dopravní nehody vrátil a podrobil se orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Bez řidičáku bude nějakou dobu i jedenadvacetiletý muž, který v úterý havaroval na silnici mezi Praskolesy a Stašovem. Ten při odbočování nezvládl Mazdu 626 a narazil do dopravní značky, která následně poškodila oplocení pozemku rodinného domu. Řidič z místa nehody ujel. Při nárazu ale ztratil registrační značku, proto se na místo nehody ještě vrátil. Tam už na něho ale čekali policisté. Dechová zkouška i v tomto případě prokázala požití alkoholu.

Při celorepublikové dopravně bezpečnostní akci X, která proběhla v uplynulém týdnu se zase policisté zaměřili zejména na dodržování rychlosti. Na celém území České republiky bylo zkontrolováno přes 24 tisíc vozidel. „Na našem okrese policejní hlídky zastavily třiapadesát vozidel. Přestupky byly zjištěny
v šestatřiceti případech. Všechny, kromě čtyř, které byly postoupeny do správního řízení, byly řešeny blokovou pokutou na místě,“ upozornila Soňa Pfeiferová. Řidiči na pokutách zaplatili 38500 korun. „Největší rychlost jsme naměřili v obci Svatá, a to devadesát jeden kilometr v hodině,“ uvedla Soňa Pfeiferová.