„Nemůžeme si být dnes jistí nikde. Žijeme v době, kdy skutečně nevíte, kdy se můžete ocitnout ve smrtelném nebezpečí. Terorismem se ale nesmíme nechat zastrašit. Nesmíme přestat žít své vlastní svobodné životy," reagoval na útoky v Bruselu Berouňan Karel Veselý.

Podobně reagoval i Jiří Plecitý z Hořovic, který již řadu let žije právě v Bruselu. „Je to hrůza, ale život musí jít dál," konstatoval po včerejších útocích na město, ve které žije 
s celou svou rodinou.

Pravdou ale zůstává, že nebezpečí nelze podceňovat, a to právě s ohledem na události nejen z úterních útoků, ale 
i posledních měsíců. Policie ČR proto přijala určitá opatření. „Věnujeme zvýšenou pozornost místům, kde dochází ke zvýšené kumulaci lidí," uvedl pro Deník Pavel Zít, zástupce vedoucího územního odboru Policie ČR Beroun.

Otázku případného navyšování policejních hlídek vyřešil blížící se svátek. Během Velikonoc je totiž počet sloužících policistů posilován každoročně.
Podobnou situaci, jakou Policie ČR nyní musí řešit, již policisté zažili. „V podstatě se dá říct, že postupujeme stejně jako v případě útoků na Paříž," konstatoval Pavel Zít. Zároveň ale uklidňuje veřejnost: „Rizika jsou u nás minimální. Nicméně lidé by měli být ostražití. Především pokud se pohybují v místech s velkým počtem lidí."