„Předpokládaný termín kolaudace by měl být leden příštího roku," konstatoval Pavel Moucha. Parkování v Berouně by se tak mělo co nejdříve ulevit.

Stavební firmě nahrává i počasí, které je v letošním roce velmi přívětivé. „Na druhou stranu je potřeba nyní toho zvládnout co nejvíc. Přes Vánoce se totiž stavební práce přeruší. Chceme tak vyjít vstříc lidem, aby ve sváteční době byl v centru města klid bez rušení pracovních strojů," vysvětlil plánovanou sváteční přestávku Pavel Moucha.

I přes tento fakt by ale měla stavební firma vše stihnout. „V současné době se finišuje 
s realizací nájezdových ramp, dělá se elektrika. Například přízemí už je zasklené, jak se mohou přesvědčit sami kolemjdoucí. Vše tedy spěje do finále," konstatoval Pavel Moucha.
V současnosti se dělají také terénní úpravy. „Už není na stavbu potřeba tolik materiálu, tak se začalo s terénními úpravami, aby to kolem stavby vypadalo lépe," vysvětlil Pavel Moucha.

Parkovací dům U Černého koně v Berouně nabídne 158 parkovacích míst. Kromě toho bude objekt využíván i pro další účely. „V přízemí budovy bude sídlit Kooperativa a Česká spořitelna, investor vyjednává také s dalšími nájemci, kteří by nabídli restaurační či jiný gastro provoz," konstatovala mluvčí radnice Pavla Nováčková. Další kanceláře se budou nacházet v horním patře budovy. „Snahou města bude, aby ceny parkovného byly přívětivé a nalákaly řidiče využívat parkování v těsném sousedství centra," dodala Pavla Nováčková.

V parkovacím domu podle slov Pavla Mouchy nebudou chybět ani stání pro imobilní osoby. Bude zde i 16 míst pro vozidla na zemní plyn, a to na střeše parkovacího domu.

Parkovací dům bude otevřený non-stop. Ceny zatím Technické služby Beroun nezveřejnily. Ty mají být známy do konce letošního roku.
Zpoplatněno podle slov Pavla Mouchy bude stání v pracovní dny od 7 do 18 hodin, v sobotu od 7 do 13 hodin. Za výhodnější cenu bude možné zakoupit jednorázové noční stání nebo stání na svátky a o nedělích.