„Někdo by řekl, že nám na naši víkendovou akci na Točníku letos přeje počasí, ale je příliš velké horko. Návštěvnost kvůli tomu nebude taková, jakou bychom si přáli. Letos zde pořádáme Veselý víkend už počtrnácté a poslední roky je pro nás tato akce prodělečná,“ uvedl tehdy za šermířské a divadelní sdružení Gladius Miloš Šilinger.

Dny plné zábavy a humorných scének si nenechaly ujít zejména rodiny s dětmi. Pro jejich potomky organizátoři akce zajistili loutkové a maňáskové divadlo, sokolníka s dravci, výstavu kresleného humoru, kejklíře a spoustu jiných zajímavých atrakcí.

„Až na to velké vedro, to tady je úžasné. Točník je impozantní hrad. Na stejné akci jsme byli už před několika roky se starším synem, a pořádně jsme zmokli. S rodinou jsme přijeli už dopoledne a dceři se tady moc líbí,“ svěřila se tenkrát Marie Lenerová z Loděnice.

Děti z Točníku neodjížděly jen se spoustou zážitků, ale i s historickou výzbrojí. V nepřeberném množství stánků jim rodiče nakoupili luky, palcáty ale i části brnění.

Za rekordní účasti běžců z celé republiky i ze zahraničí se uskutečnil dvacátý devátý ročník Žebrácké pětadvacítky.
PŘED 10 LETY: Do Žebráku zamířil rekordní počet vytrvalců ze světa