„Hrnčířské trhy jsou proslulé po celé České republice, ale začínají mít své obdivovatele také v zahraničí. Letos se těšit na 300 keramiků a hrnčířů, kteří přijedou z Čech, Moravy, Slovenska a také hosté z Německa, Polska, Maďarska, Bulharska a Běloruska," uvádí pořadatel a zakladatel akce Vladimír Izbický.

Hrnčířské trhy se uskuteční již tento víkend. V sobotu si stánky budete moci prohlédnout od 8 do 18 hodin, v neděli pak od 9 do 17 hodin.
Hrnčířské trhy v Berouně se staly společenskou událostí a místem setkání a radosti desítek tisíců lidí nejen z Berouna a blízkého okolí, ale z celé republiky.

„Již dvacet let jsou významnou součástí oslav Dnů evropského dědictví v Berouně, v naší zemi nemají trhy obdoby. S přibývajícím věhlasem bývá náměstí i přilehlé uličky plně obsazeny. Zájem keramiků o tuto akce neustále stoupá," přiznává s potěšením Vladimír Izbický.

V rámci letošního 20. ročníku Hrnčířských trhů se můžete těšit i na bohatý kulturní program, který je v režii Městského kulturního centra v Berouně.

Většina hudebních vystoupení se uskuteční na pódiu uprostřed náměstí. „Na tomto podiu zavzpomínáme také krátkým filmem na předchozí ročníky hrnčířských trhů. Nejzajímavější bude sestřih záznamu z roku 1997, tedy první hrnčířské trhy, které před dvaceti lety natočil berounský výtvarník a malíř Karel Souček," dodal Vladimír Izbický jako pozvánku na nadcházející víkend.

A těšit se můžete i na oblíbené pochoutky nebo třeba na burčák.