Dnes se můžete těšit ve spodní části Havlíčkovy ulice na Retro café v šapitó, kde od 18 hodin vystoupí King Swing.

Hlavní oslavy ale vypuknou v sobotu. „Ožijí hned tři místa v centru města, a to Husovo náměstí pivními slavnostmi, Náměstí J. Barranda středověkým tržištěm a Havlíčkova ulice programem pro rodiny s dětmi," upřesnila starostka Berouna Šárka Endrlová. Na pódiu se během dne můžte těšit na Braas Band Petra Spáleného, Schodiště nebo třeba na Yo Yo Band.

Největší událostí ale bude určitě historický průvod s králem Přemyslem Otakarem II v čele. „Průvodu se může zúčastnit každý a může této příležitosti využít k prezentaci svých aktivit. Zváni jsou jednotlivci, rodiny, ale i zájmové spolky, sportovní kluby, řemeslné cechy i zástupci městských čtvrtí, církve, školy a další," vyzývá starostka Šárka Endrlová Berouňáky, aby se zapojili do průvodu.

Průvod se začne řadit ve 12:30 na kruhovém objezdu v Havlíčkově ulici. A komu připadla role krále železného a zlatého? Bude jím herec Lumír Olšovský. „Průvod bude několikrát zastavovat a na každou zastávku je plánován doprovodný program," dodala Šárka Endrlová.

Putování městem završí král Přemysl Otakar II. i se svou družinou na náměstí Joachima Barranda, kde bude připravena středověká hostina s historickým programem. Poslední volná místa u hodovního stolu si zajistíte na čísle 602 336 555.