„V sobotu jsme se vraceli po desáté večer z návštěvy u rodičů domů. Když jsme projížděli Kublovem, mysleli jsme si, že je to naše konečná. Pod navátým sněhem byla ledovka a my za autem táhli těžký vlek. Přestože máme zimní gumy, zadní kola šla do smyku a skončili jsme v příkopu. Ne a ne se vyhrabat. Jeli jsme napříč okresem a nepotkali jsme sypač či pluh," uvedl Jaroslav Plaňka z Hudlic.

Zimní údržba a pohotovost začíná silničářům až od čtvrtka 1. listopadu a potrvá až do března příštího roku. Mimo ni zajišťují silničáři sjízdnost silnic v mimořádných případech jako byl v sobotu večer v rámci letní pohotovosti.

„Spojili jsme se s dodavatelskými firmami, které nám zajišťují zimní údržbu, a ty vyjely do terénu. Musím říci, že to všichni zvládli dobře. Na Berounsku jsou velmi rozdílné podmínky.  V Berouně a Králově Dvoře, které leží níž než například Kublov, Hudlice a Broumy, byla situace klidná, ale v těch výše položených obcích to vypadalo jako na horách," vysvětlil hlavní dispečer správy a údržby silnic berounského regionu Zdeněk Malec.