Pokud jedete na dovolenou a nemůžete vzít svého domácího mazlíčka s sebou, dejte ho do hotelu. Kateřina Schwippelová, která vlastní psí hotel v Zadní Třebani, se vám postará o jakékoli zvíře, a to na jak dlouho budete chtít.

„Psí hotel jsem založila v roce 1992. Předtím jsem střihala psy, takže se zvířaty jsem již řadu let pracovala. Když jsem odjela na Kypr, tak jsem tam viděla zrealizovanou myšlenku psího hotelu, a ihned mě napadlo, že já bych to dělala úplně jinak,“ vzpomíná Kateřina Schwippelová.

Žena se starala i o mládě pumy

V jejím hotelu je místo pro 64 psů, 20 koček a jedno stání pro koně. To však neznamená, že by jiná zvířata nepřijímala. Naopak. „Už jsme tu měli hady, kozy i slepice. Dokonce jsem se starala i o mládě pumy, a to tři týdny. Přes měsíc jsme tu měli krajtu a na nějaký čas u nás byl i australský pes dingo,“ směje se Schwippelová, která se už podle jejích slov nebojí pohlídat žádné zvíře.

Lidé využívají těchto služeb nejen o letních prázdninách, v době dovolených, ale i o Vánocích, svátcích, nebo když jdou do nemocnice. „Jedna paní, která šla na operaci, mi sem dala na čas dokonce šest koček,“ uvádí majitelka psího hotelu. Ten lidem nabízí i veterinární služby. „Psa můžeme umýt, ostříhat i očkovat. Jednomu jsme dokonce vyléčili vyrážku,“ chlubí se Schwippelová.

Cena závisí na velikosti psa

Cena pobytu za den se pohybuje podle velikosti psa. Za plemeno menšího vzrůstu zaplatí jeho majitel 80 až 90 korun na den. Za velkého psa už je to 120 až 130 korun. „Tyto částky jsou bez stravy, protože majitelé svým miláčkům většinou přinesou i krmení, na které jsou zvyklí. Pokud by si chtěli za stravu připlatit, jedná se zhruba o deset korun na den,“ říká Schwippelová.

Doba, na kterou mohou majitelé nechat své mazlíčky v hotelu, není stanovena. Když však dohodnutý termín vyprší a majitel se čtrnáct dní neozve, začne Kateřina Schwippelová hledat zvířeti nový domov. „Jednou jsme tu měli psa až půl roku, ale do útulku bychom ho nedali,“ dodává.

Hotel pro psy Zadní Třebaň

  •  V hotelu je místo pro 64 psů, 20 koček a 1 koně. Přijímají ale i jiná zvířata, a to dokonce exotická.
  • Cena pobytu za jeden den závisí na velikosti psa. Za malého zaplatí jeho majitel 80 až 90 korun. Za velkého už je to 120 až 130 korun.
  •  Lidé v hotelu nechávají krmení, na které jsou jejich mazlíčci zvyklí. Mohou si za něj ale i připlatit, a to zhruba 10 korun na den.

Kontakt:
257 720 582
603 261 210