Jak uvedlo vedení berounské radnice, stavební práce budou trvat zhruba do listopadu a budou rozděleny do několika etap. Nejprve budou dělníci pracovat na chodnících po levé straně Plzeňské ulice směrem na Králův Dvůr. Rekonstrukce bude rozdělena do tří fází: stavební práce nejprve odstartují na křižovatce s Koněpruskou ulicí, postupně budou pokračovat až ke křižovatce s Košťálkovou ulicí.

Následně budou pracovat na chodnících na druhé straně ulice: včetně nové cyklostezky, která naváže na tu stávající. „Představitelé města se snaží pro cyklisty vytvářet příznivé podmínky, protože si jsou vědomi, že právě tento moderní trend kromě jiného napomáhá plynulosti dopravy v Berouně,“ prohlásilo vedení města.

Ilustrační foto.
V Berouně si ujasní, jak moc stojí o turisty

Jak na tom je ale finanční stránka věci? Rekonstrukce chodníků, výstavba cyklostezky a nového osvětlení celkem vyjdou na 17,5 milionu korun. Beroun ale má na tyto práce finanční injekci a ne zrovna malou. Městu se podařilo získat dvě dotace celkem ve výši 6,4 milionu korun, které pomohou se zaplacením této rekonstrukce.

Žák základní školy Samir Trlifaj pomohl na začátku letních prázdnin zachránit tonoucího nad berounským jezem. Hrdinovi poděkovala starosta města Soňa Chalupová.
Ocenili mladého zachránce. Ten se chce stát vojákem
Berounská radnice.
Beroun chce pokračovat v trendu otevřené radnice
Vizualizace Wagnerova náměstí.
Wagnerovo náměstí by se mohlo příští roky změnit