Zinscenováním dopravní nehody se chtěl na úkor pojišťovny obohatit čtyřiadvacetiletý muž a třiadvacetiletá žena. Nyní jim za to hrozí až osmileté vězení.

Oba podezřelí se v roce 2008 dohodli na zinscenování dopravní nehody. K té nakonec došlo 8. září téhož roku v katastru Prahy 5.

„Žena jela ve svém osobním motorovém vozidle značky Škoda  105 L ulicí Jeremiášova ve směru k ulici Bucharova. Přitom ale nedodržela bezpečnou vzdálenost za vozidlem jedoucím před ní. Jednalo se o osobní vůz značky Mercedes benz Vito, které řídil čtyřiadvacetiletý muž," uvedla k případu mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Škodovka do mercedesu narazila ve chvíli, kdy řidič zastavil s vozidlem před semaforem na světelný signál stůj.

„Po dopravní nehodě byla za poškození mercedesu po pojišťovně požadována částka 331 030 korun," uvedla Lenka Uriánková.

Pojišťovna majiteli poškozeného mercedesu vyplatila pojistné plnění v požadované výši. „Protože byla dopravní nehoda oběma zúčastněnými zinscenovaná, pojišťovně vznikla škoda ve výši vyplaceného pojistného plnění. Což je 331 036 korun," dodala policejní mluvčí s tím, že oba podezřelí  pojistnou událost způsobili úmyslněčárka a tím získali značný finanční prospěch. Nyní jim za to hrozí trest odnětí svobody, a to až na osm let.