Co je však už nyní jisté, řidič, který vjel na dálnici do protisměru, svůj záměr či omyl nepřežil. K tragické události došlo ve čtvrtek 22.40 ve směru Praha-Plzeň. „Řidič nákladního vozu si všiml osobního auta, které najíždí na dálnici v protisměru. Nedokázal už ale zabránit střetu s protijedoucím vozidlem," konstatovala tisková mluvčí berounských policistů Marcela Pučelíková.

Náraz odmrštil osobní vozidlo na svodidla, šestačtyřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti zůstal v autě zaklíněný, hasiči ho museli vyprošťovat. Při resuscitaci se muže už nepodařilo oživit.

Došlo i k odmrštění kamionu. Jeho řidič a spolujezdec utrpěli lehká zraní. „Na místě byla provedená dechová zkouška řidiče kamionu, její výsledek byl negativní," prohlásila Marcela Pučelíková. Zda měl v krvi alkohol řidič osobního vozu, zatím není jasné. To upřesní až soudní pitva, která je nyní nařízená.

Dálnice D5 ve směru od Prahy byla v noci ze čtvrtka na pátek kvůli této tragické dopravní nehodě několik hodin uzavřená. Dopravní omezení skončilo v pátek ve 3 hodiny 18 minut. Řidiči museli v pátek ráno respektovat další omezení, kdy byla dálnice D5 uzavřená na nultém kilometru. Bylo třeba zajistit odklizení kamionu.
Řidiči by měli stále opatrně projíždět na 28. kilometru D5, omezení v těchto místech souvisí s opravou mostu.