Problémy se nevyhnuly ani Berounsku, ale jak jsme zjišťovali, tady není problém tak razantní. Podle informací od maminek na mateřské dovolené se zde výplata dávek zpozdila jen o pár dní.

„Já si nemůžu stěžovat. Rodičák jsem dostala o dva dny později, než jsme zvyklá, ale to se dalo přečkat. Na druhou stranu chápu ale ostatní maminky. Máme hypotéku, manželova firma sebrala zaměstnancům osobní ohodnocení a chodí domů jen se základním platem. Těžko vycházíme z měsíce na měsíc, o ušetření peněz nemůže být ani řeč," rozpovídala se Dana Vaňková z Králova Dvora. Doma je s roční Maruškou, její syn Honzík už chodí do školy.

„Nároky pro běžnou rodinu jsou dost velké. Obdivuji matky samoživitelky, ak to mohou zvládnout," dodala paní Dana a nastínila tak svízelnou situaci mnoha mladých rodin.

Berounský deník oslovil další maminky na mateřské a většina z nich se shodla, že největší zpoždění rodičovských dávek nastalo v lednu, únor už nebyl tak dramatický.

„Pořád sleduji zprávy a hrozím se, co může nastat zase v březnu. V lednu jsem dávky dostala s více než týdenním zpožděním. Museli jsme poprosit mámu o půjčku, abych vložila peníze na účet. K 15. nám totiž odcházejí platby za byt a hypotéku," popsala nám své problémy Jana Urbánková z Berouna.

Zpozdily se vám dávky? Měli jste kvůli tomu problémy? Své postřehy můžete uvést v diskuzi pod článkem.