Ty se uskuteční 15. června.

Za uplynulých patnáct let  už rodinný pivovar vyprodukoval tisíce hektolitrů piva.

„První várku piva Berounský medvěd jsme uvařili  v roce 1998 před otevřením pivovaru. Pivovar jsme otevřeli 29. července 1998. V té době jsme vařili odhadem tak 200 až 300 hektolitrů ročně. Měli jsme dva druhy piva jedenáctku světlou a třináctku černou," uvedl majitel pivovaru Václav Mayer.

V současné době pivovar ročně vyprodukuje kolem tisíce hektolitrů a nabízí šest druhů piva.
Oblíbená je světlá jedenáctka Zlatý kůň. „Vaříme i polotmavou jedenáctku. V loňském roce měl Honza Vyčítal sedmdesáté narozeniny a já mu chtěl udělat radost. Uvařil jsem mu speciální várku  jedenáctky polotmavé Medové. Pivo se ujalo a nyní ho vaříme stejné množství jako jedenáctky světlé. Přes léto děláme také tmavou jedenáctku a  v zimě dokonce tmavou třináctku," vyjmenoval druhy piv Václav Mayer.

V pivovaru Berounský medvěd mohou milovníci zlatavého moku  ochutnat i polotmavou čtrnáctku Klepáčka, což je původní značka Berounského pivovaru. Zdatní pivaři jistě neodolají příležitosti a ochutnají místní speciál tmavou osmnáctku Grizzly.  Poslední novinkou je světlá osmička.

„Jedná se o lehké pivo, které jsme nazvali Cyklopivo, mohou ho pít i cyklisté," prozradil majitel pivovaru. 
K berounskému pivovaru patří dvě restaurace a sladovna. Jedna restaurace je v Berouně a druhá v Suchomastech, kde je i sladovna. Pivo Berounský medvěd tak majitelé pivovaru vaří z vlastního sladu, a aby se sladovna celoročně vytížila, vyrábí se v ní také speciální slad do krmných směsí pro telata.
„Snažíme se být pružní a reagujeme na požadavky trhu. Postupně rozšiřujeme pivovar, restauraci, sklepy i nabídku.  V současné době rozšiřujeme šalandu a chceme zkulturnit část hlavní budovy, aby se v ní mohly pořádat koncerty, které se tady u nás pravidelně konají," nastínil současné plány Václav Mayer.

Od roku 2005 v pivovaru každoročně vystupuje Brutus. Na konci května zde bude koncert skupiny Horkýže slýže.

Pivo z rodinného pivovaru Berounský medvěd mohou lidé ochutnat i v několika vybraných pražských  restauracích, kde ho nabízejí jako laskominku milovníkům piva.

„Naše pivo také vozíme do Švédska.Tam ale požadují delší dobu trvanlivosti, tak jsme koupili filtrační zařízení a druhy piva, které do Švédska dodáváme, filtrujeme. Tím jsme vylepšili i jeho chuť," upozornil Václav Mayer.

Nyní probíhají jednání, a když dopadnou dobře, značku Berounského medvěda budou prodávat i v Římě.
„Hlavním odbytištěm jsou ale naše dvě restaurace. Protože nyní vyrábíme také filtrované pivo, chystáme se ho nabídnout do restaurací v Berouně a jeho okolí," svěřil se majitel pivovaru.

Na pivo z rodinného pivovaru lidé narazí také na hrnčířských a farmářských trzích.
„Na farmářské trhy jezdíme do obcí v okolí Berouna. Moc hezké jsou v Komárově, při těch berounských o nás neprojevují zájem," poznamenal Václav Mayer.

„Pivo z berounského pivovaru nemá chybu. Já si ho kupuji už několik let. Je dobré a podle mne i zdravé," uvedl se smíchem Pavel Smutný  z Berouna.

Pro příznivce Berounského medvěda chystají majitelé pivovaru překvapení, nový druh piva. Návštěvníky červnových slavností nečeká jen dobré pivo a jídlo, ale i bohatý program spojený s prezentací dalších pivovarů a pivními soutěžemi.

„Na své si přijdou sběratelé pivních suvenýrů a nudit se nebudou ani děti," zve veřejnost Hana Mayerová.